Nasi goreng met valse bloemkool-rijst
Paleo Nasi Goreng
Voor deze vegtarische Nasi Goreng baseerde ik mij op dit recept, maar ik maakte er een Paleo-variante van door de rijst te vervangen door valse bloemkool-rijst. Als vervanger voor de rijst hak je de bloemkool fijn tot de grootte van rijstkorrels. Vervolgens volg je het normale recept en bak je op het einde deze bloemkoolkorrels op tot ze beetgaar zijn. Een snel recept, omdat je op voorhand heen rijst moet koken en nog gezond ook.
TIP/ Ik hakte de bloemkool fijn met een groot mes, maar je kan de bloemkool ook kort even pulsen in een keukenrobot. Dan ben je nog sneller klaar.
Chutney on the side
Ik lust Nasi Goreng het liefst met veel citroensap of een beetje chutney. Deze keer at ik er in plaats van mango chutney deze zelfgemaakte chutney van appel en bosbessen bij.
Nasi goreng met valse bloemkool-rijst
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool fijngehakt
- 1/2 paprika in blokjes
- 125 gram courgette(s) in blokjes
- 1 middelgrote wortel(en) in blokjes
- 1 middelgrote ajuin in blokjes
- 2 handen spinazie optioneel
- 1/2 TL sambal of rode chilipeper
- 1 TL komijnpoeder
- 1 TL currypoeder
- 2 EL sojasaus
- 1 EL ketsjap of een beetje suiker
- 4 EL koriander optioneel
- 2 EL arachideolie of kokosolie
Instructies
- Hak de bloemkool fijn tot deze ongeveer de grootte heeft van rijstkorrels en zet opzij.
- Snijd alle groenten in blokjes en zet opzij.
- Verwarm 2 EL arachideolie in een wok en laat die goed heet worden.
- Voeg de sambal toe (Indien je een pikante nasi wil kan je altijd meer sambal of chilipeper gebruiken).
- Voeg alle groenten, behalve de bloemkool-rijst en de spinazie, toe aan de hete olie en bak deze aan tot ze mooi gebruind en beetgaar zijn (+/- 5 min).
- Voeg de fijngehakte bloemkool toe samen met de droge kruiden.
- Bak de bloemkoolkorrels gedurende +/ 5 minuten tot deze beetgaar is.
- Voeg op het einde de sojasaus, ketsjap, spinazie en de gehakte koriander toe en laat nog even goed warm worden.
- Dien op met vers citroensap of chutney.
No Comments