Ga terug
–+ servings

Nasi goreng met valse bloemkool-rijst

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Hak de bloemkool fijn tot deze ongeveer de grootte heeft van rijstkorrels en zet opzij.
  • Snijd alle groenten in blokjes en zet opzij.
  • Verwarm 2 EL arachideolie in een wok en laat die goed heet worden.
  • Voeg de sambal toe (Indien je een pikante nasi wil kan je altijd meer sambal of chilipeper gebruiken).
  • Voeg alle groenten, behalve de bloemkool-rijst en de spinazie, toe aan de hete olie en bak deze aan tot ze mooi gebruind en beetgaar zijn (+/- 5 min).
  • Voeg de fijngehakte bloemkool toe samen met de droge kruiden.
  • Bak de bloemkoolkorrels gedurende +/ 5 minuten tot deze beetgaar is.
  • Voeg op het einde de sojasaus, ketsjap, spinazie en de gehakte koriander toe en laat nog even goed warm worden.
  • Dien op met vers citroensap of chutney.
Recept afdrukken Pin recept