Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi goreng met valse bloemkool-rijst
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
,
Paleo
,
Vegetarisch
Porties
2
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1/2
bloemkool
fijngehakt
1/2
paprika
in blokjes
125
gram
courgette(s)
in blokjes
1
middelgrote
wortel(en)
in blokjes
1
middelgrote
ajuin
in blokjes
2
handen
spinazie
optioneel
1/2
TL
sambal
of rode chilipeper
1
TL
komijnpoeder
1
TL
currypoeder
2
EL
sojasaus
1
EL
ketsjap
of een beetje suiker
4
EL
koriander
optioneel
2
EL
arachideolie
of kokosolie
Instructies
Hak de bloemkool fijn tot deze ongeveer de grootte heeft van rijstkorrels en zet opzij.
Snijd alle groenten in blokjes en zet opzij.
Verwarm 2 EL arachideolie in een wok en laat die goed heet worden.
Voeg de sambal toe (Indien je een pikante nasi wil kan je altijd meer sambal of chilipeper gebruiken).
Voeg alle groenten, behalve de bloemkool-rijst en de spinazie, toe aan de hete olie en bak deze aan tot ze mooi gebruind en beetgaar zijn (+/- 5 min).
Voeg de fijngehakte bloemkool toe samen met de droge kruiden.
Bak de bloemkoolkorrels gedurende +/ 5 minuten tot deze beetgaar is.
Voeg op het einde de sojasaus, ketsjap, spinazie en de gehakte koriander toe en laat nog even goed warm worden.
Dien op met vers citroensap of chutney.
Recept afdrukken
Pin recept