juni 30, 2014
Maïskoekjes met verse kruiden
Maïskolven over van een barbecue of een restje maïs uit blik?
De voor de hand liggende optie zou zijn om de korrels van de maïskolf los te snijden en te verwerken in een slaatje. Maar je kan er ook deze maïskoekjes met kruiden van maken. Ideaal als voorgerecht met een schepje zure room of als bijgerecht bij kip of geroosterd varkensvlees.
De munt en koriander geven deze maïskoekjes ene Oosters tintje.
TIP: Voor een beetje extra pit kan je er fijngesneden rode chilipeper aan toevoegen. Werk af met wat zoete chilisaus en limoensap.
Maïskoekjes met verse kruiden
Ingrediënten
- 300 gram maïskolf
- 125 gram bloem zelfrijzende
- 1 ei(eren)
- 1 rode ajuin fijngesnipperd
- 75 gram geitenkaas een harde soort (geraspt)
- 2 EL verse kruiden munt en koriander (gehakt)
- peper en zout
- arachideolie om te bakken
- 100 ml kokosmelk
Instructies
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg het ei toe.
- Voeg al kloppend de kokosmelk toe tot je een glad en dik beslag bekomt.
- Meng de maïskorrels, rode ui, kaas en kruiden door het beslag en kruid naar smaak met peper en zout.
- Verhit de arachideolie in een koekepan en schep kleine hoopjes beslag in de pan.
- Strijk de hoopjes beslag glad met ene lepel en bak de maïskoekjes 1 à 2 min aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Leg de reeds gebakken maïskoekjes op een bord en houd ze warm in een op 70°C voorverwarmde oven?
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments