Ga terug
+ servings

Maïskoekjes met verse kruiden

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken Amerikaans, Vegetarisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram maïskolf
  • 125 gram bloem zelfrijzende
  • 1 ei(eren)
  • 1 rode ajuin fijngesnipperd
  • 75 gram geitenkaas een harde soort (geraspt)
  • 2 EL verse kruiden munt en koriander (gehakt)
  • peper en zout
  • arachideolie om te bakken
  • 100 ml kokosmelk

Instructies
 

  • Zeef de bloem in een grote kom en voeg het ei toe.
  • Voeg al kloppend de kokosmelk toe tot je een glad en dik beslag bekomt.
  • Meng de maïskorrels, rode ui, kaas en kruiden door het beslag en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Verhit de arachideolie in een koekepan en schep kleine hoopjes beslag in de pan.
  • Strijk de hoopjes beslag glad met ene lepel en bak de maïskoekjes 1 à 2 min aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Leg de reeds gebakken maïskoekjes op een bord en houd ze warm in een op 70°C voorverwarmde oven?
Recept afdrukken Pin recept