december 26, 2013
Vietnamese springrolls met restjes vlees
Toevallig Rosbief gegeten met Kerstmis en nog heel wat over? Of een restje kalkoen, kip, eend, ….
Dan zijn deze springrolls perfect voor een lichte lunch.
Lekker fris en licht en licht met heel wat groenten en een pittig sausje.
Normaal gezien worden springrolls altijd gevuld met een mengeling van groenten, verse kruiden, rijst vermicelli en scampi’s.
Hieronder vervang ik de scampi’s door een restje rosbief. Wat de groenten betreft kan je ook wel variëren. Probeer bvb. eens een beetje avocado.
Vietnamese springrolls met restjes vlees
Ingrediënten
- 60 gram glasnoedels (optioneel)
- 12 à 16 ronde rijstbladen
- restjes vlees rund, kip, kalkoen, scampi's, ...
- 2 middel grote wortel(en) in smalle reepjes
- 1 komkommer in smalle reepjes
- 12 à 16 blaadjes verse basilicum
- 12 à 12 blaadjes verse munt
- 12 à 16 blaadjes verse koriander
- 1/4 tas vissaus
- 2 TL suiker
- 1/3 tas water
- 2 TL limoensap
- 1 teentje knoflook
- 1 EL chilisaus
Instructies
- Breng 4 tassen water aan de kook. Voeg de vermicelli toe en laat deze 2 à 3 min koken tot ze al dente zijn. Giet de vermicelli af en zet opzij.
- Giet 2 tassen warm water in een grote kom. Leg 1 rijstvel gedurende 5 à 10 sec in het water tot het net zacht is. Leg het rijstvel vervolgens op een plat bord.
- Leg een reepje rosbief, 2 wortel reepjes, 1 komkommer reepje, 1 basilicum blad, een kleine handvol vermicelli, en een blaadjes munt en koriander in het midden van het rijstvel.
- Vouw de ene helft van het rijstvel over de vulling. Vouw vervolgens de zijkanten erover en rol de springroll dan toe. Hoe strakker hoe beter.
- Bereid de overige springrolls op de zelfde manier en leg ze op een grote schaal. Dien op met de saus.
- Voor de saus:
- Meng de vissaus met het water, limoensap, knoflook, suiker en de chilisaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments