Breng 4 tassen water aan de kook. Voeg de vermicelli toe en laat deze 2 à 3 min koken tot ze al dente zijn. Giet de vermicelli af en zet opzij.
Giet 2 tassen warm water in een grote kom. Leg 1 rijstvel gedurende 5 à 10 sec in het water tot het net zacht is. Leg het rijstvel vervolgens op een plat bord.
Leg een reepje rosbief, 2 wortel reepjes, 1 komkommer reepje, 1 basilicum blad, een kleine handvol vermicelli, en een blaadjes munt en koriander in het midden van het rijstvel.
Vouw de ene helft van het rijstvel over de vulling. Vouw vervolgens de zijkanten erover en rol de springroll dan toe. Hoe strakker hoe beter.
Bereid de overige springrolls op de zelfde manier en leg ze op een grote schaal. Dien op met de saus.
Voor de saus:
Meng de vissaus met het water, limoensap, knoflook, suiker en de chilisaus.