Ga terug
+ servings

Vietnamese springrolls met restjes vlees

Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 12

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng 4 tassen water aan de kook. Voeg de vermicelli toe en laat deze 2 à 3 min koken tot ze al dente zijn. Giet de vermicelli af en zet opzij.
  • Giet 2 tassen warm water in een grote kom. Leg 1 rijstvel gedurende 5 à 10 sec in het water tot het net zacht is. Leg het rijstvel vervolgens op een plat bord.
  • Leg een reepje rosbief, 2 wortel reepjes, 1 komkommer reepje, 1 basilicum blad, een kleine handvol vermicelli, en een blaadjes munt en koriander in het midden van het rijstvel.
  • Vouw de ene helft van het rijstvel over de vulling. Vouw vervolgens de zijkanten erover en rol de springroll dan toe. Hoe strakker hoe beter.
  • Bereid de overige springrolls op de zelfde manier en leg ze op een grote schaal. Dien op met de saus.
  • Voor de saus:
  • Meng de vissaus met het water, limoensap, knoflook, suiker en de chilisaus.
Recept afdrukken Pin recept