Make the most out of your ingredients

Dress to impress

Dress to impress

Dress to impress this Christmas… En dan heb ik het niet over je outfit, maar de vinaigrette voor je salade!

Deze zomer maakte ik terug deel uit van de Koelkast in orde campagne van OVAM – toen in volle barbecue sfeer. Denk lekker geroosterde zoete aardappel, papilotte op de barbecue en leuke tips om je overschotjes om te toveren tot een lekkere dressing voor Zomerse salades.

Maar ook tijdens de Kerst kan je zelfs met het kleinste restje aan de slag om er iets lekkers van te maken. Kerstmis is de periode bij uitstek waarbij je eerst en vooral veel te veel eten in huis haalt, veel te veel klaarmaakt en ten slotte met een hoop overschotjes zit. De Dress to impress post van Koelkast in orde kan je prima in een Kerstkleedje gieten! Denk maar aan overschotjes champagne, kaviaar, of zure room. Allemaal dure ingrediënten die je liever niet verloren laat gaan.

Champagne vinaigrette

  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 2 el champagne
  • 1/2 tl suiker of honing
  • peper en zout naar smaak

Veenbessen vinaigrette

  • 80 ml veenbessensaus
  • 1/2 tl mosterd
  • sap van 1/2 appelsien (of 1 citroen)
  • 60 ml olijfolie
  • een scheutje water
  • peper en zout naar smaak

Zure room dressing

  • 60 ml zure room
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl fijngehakte knoflook
  • 2 el appelcider azijn if witte wijn azijn
  • 2 à 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • 1/2 tl suiker of honing
  • peper en zout naar smaak

Kaviaar dressing

Doe alle ingrediënten in een bokaal, schroef het dekstel er stevig op en schud goed tot je een gebonden dressing bekomt.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: