Sorbet van rosé en perziken
Rosé wijn vind ik tijdens de zomer het perfecte aperitiefdrankje. Lekker fris met een ijsblokje op een terrasje in de zon… ideaal!
Verschaalde wijn wordt sorbet van rosé en perziken
Maar bij zomerse temperaturen horen ook de nodige terrasjes buitenhuis en bijgevolg bleef een halfvolle fles rosé in mijn ijskast staan. Na een dag of vier was de wijn niet meer zo heel lekker om nog op te drinken, maar wel perfect voor deze sorbet van rosé en perziken.
Overrijpe perziken
Ik had op de markt van die mooie, platte perziken gekocht. Heerlijk, maar ze waren een beetje overrijp en begonnen al beurse plekjes te krijgen, dus ze moesten dringend op.
SEB sorbetière
Het maken van deze sorbet van rosé en perziken was trouwens de uitgelezen kans om mijn nieuwste aanwinst van de kringwinkel een keer uit te proberen. Een old-school sorbetière van SEB. Aangezien er in de doos geen handleiding zat, vrees ik dat ik het toestel niet helemaal juist heb gebruikt, maar de sorbet was nog altijd even lekker.
Sorbet maken zonder ijsmachine
Indien je geen ijsmachine hebt kan je als volgt te werk gaan:
- Giet het mengsel op een bakplaat of ijzeren bakvorm die in je vriezer past.
- Plaats in de vriezer tot de sorbet bevroren is.
- Breek de sorbet in stukken en mix vervolgens in de blender tot de sorbet romig is.
- Bevries de sorbet opnieuw en blend hem daarna een tweede keer voor een extra romige textuur.
Romantisch dessert
Misschien is het de roze kleur, of de garnering met frambozen, maar ik vind deze sorbet van rosé en perziken is een perfect dessert voor een romantisch diner of picknick op een Zomerse dag. Zo dacht perfect hostess er ook over. Bekijk snel welke recepten naast mijn sorbet nog deel uitmaken van het romantische menu.
TIP/ In plaats van rosé kan je ook een restje witte wijn of cava gebruiken.
Sorbet van rosé en perziken
Ingrediënten
- 3 rijpe perzik(en)
- 1/3 kopje suiker
- 2 kopjes rosé wijn
- 1/2 citroen(en) uitgeperst
Instructies
- Doe de perziken in een grote soeppot en overgiet met 2/3 van de wijn.
- Voeg de suiker toe en een beetje water tot de de perziken tot 1/3 onderstaan.
- Kook de perziken gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje.
- Giet ze vervolgens af door een vergiet en vang het kookvocht op.
- Laat de perziken afkoelen tot ze koud genoeg zijn om het vel en de pitten te verwijderen.
- Pureer de perziken samen met het kookvocht.
- Voeg vervolgens de resterende wijn en het citroensap toe.
- Giet het sorbet-mengsel vervolgens in je ijsmachine en draaide sorbet volgens de instructies die je normaal volgt.
Nikki | The Ginger Diaries
Ooooh, dit moét ik proberen! Jammer dat ik niet drink en dus ook geen rose wijn in huis heb. Kan ik de wijn ook met water vervangen of gaat het mengsel dan te flauw smaken denk je?
Empty the Fridge
Je kan het ook zonder de roséwijn maken hoor. In dat geval kan je inderdaad een klein beetje water gebruiken, maar dat hoeft niet veel te zijn. Voor de smaak en kleur kan je eventueel wat grenadine of diksap gebruiken. Laat me weten of het goed gelukt is!