Ga terug
+ servings

Sorbet van rosé en perziken

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe de perziken in een grote soeppot en overgiet met 2/3 van de wijn.
  • Voeg de suiker toe en een beetje water tot de de perziken tot 1/3 onderstaan.
  • Kook de perziken gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje.
  • Giet ze vervolgens af door een vergiet en vang het kookvocht op.
  • Laat de perziken afkoelen tot ze koud genoeg zijn om het vel en de pitten te verwijderen.
  • Pureer de perziken samen met het kookvocht.
  • Voeg vervolgens de resterende wijn en het citroensap toe.
  • Giet het sorbet-mengsel vervolgens in je ijsmachine en draaide sorbet volgens de instructies die je normaal volgt.
Recept afdrukken Pin recept