Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sorbet van rosé en perziken
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Dessert
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
3
rijpe
perzik(en)
1/3
kopje
suiker
2
kopjes
rosé wijn
1/2
citroen(en)
uitgeperst
Instructies
Doe de perziken in een grote soeppot en overgiet met 2/3 van de wijn.
Voeg de suiker toe en een beetje water tot de de perziken tot 1/3 onderstaan.
Kook de perziken gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje.
Giet ze vervolgens af door een vergiet en vang het kookvocht op.
Laat de perziken afkoelen tot ze koud genoeg zijn om het vel en de pitten te verwijderen.
Pureer de perziken samen met het kookvocht.
Voeg vervolgens de resterende wijn en het citroensap toe.
Giet het sorbet-mengsel vervolgens in je ijsmachine en draaide sorbet volgens de instructies die je normaal volgt.
Recept afdrukken
Pin recept