Koudere dagen betekent comfortfood… en misschien stond er dan één van de afgelopen dagen gehaktbrood met bvb. bloemkool in witte saus op het menu.
Mocht je een uit de kluiten gewassen exemplaar gemaakt hebben met dus restjes gehaktbrood tot gevolg, is dit snel recept voor spaghettisaus ideaal.
Het kan bijna niet eenvoudiger: je bakt het restje gehaktbrood op met wat ajuin en look, tomatensaus erbij, 30 minuten zachtjes laten sudderen en je spaghettisaus is klaar!
Vele kleintjes maken één groot
Als je maar een klein restje gehaktbrood overhebt is het kwestie van creatief om te springen met de inhoud van je ijskast om er toch nog een behoorlijke spaghettisaus van te maken.
Vul jouw spaghettisaus aan met:
- Meer vlees: restjes beleg zoals gekookte of gerookte ham of spek
- Meer groenten: restjes geroosterde groenten, kleine beetjes verse groenten zoals selder of wortel, of misschien een pak ingevroren soepgroenten uit je diepvries.
- Kruiden: draai een restje verlepte basilicum door de saus of voeg er een grabbel ingevroren kruiden aan toe
(bron beelden: shutterstock.com gehaktbrood – spaghettisaus)
Recept Afdrukken
Restje gehaktbrood wordt spaghettisaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Warm wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg je restje gehaktbrood toe en breek het met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg wat fijngehakte ajuin en knoflook toe en fruit tot de ajuin gaar is.
Overgiet het mengsel met tomaten uit blik en een scheutje water en laat de saus een 30-tal minuten zachtjes sudderen.
Roer op het laatst nog wat verse of diepgevroren peterselie of basilicum door de saus en serveer met vers gekookte pasta en geraspte kaas.
Geen commentaren.