Een restje witte saus of kaas?
Je kan ze beide kwijt in deze hartige soufflé
TIP: Ben je van plan om bloemkool in kaassaus te maken en weet je op voorhand dat je altijd een beetje over hebt? Maak dan een beetje witte saus teveel voor dit soufflé-recept en meng je overschotje bloemkool samen met de kaas onder het soufflé-beslag. Je zal de verhoudingen qua witte saus en bloemkool misschien een beetje moeten aanpassen.
Recept Afdrukken
Kaassoufflé
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Maak een witte saus of warm een restje op dat je nog over had.
Voeg de geraspte kaas, zout en de cayennepeper toe terwijl de saus nog warm is.
Haal de pan van het vuur en voeg het eigeel toe en klop tot de saus dik wordt.
Laat dit mengsel afkoelen en voeg vervolgens de stijfgeklopte eiwitten toe.
Lepel het beslag in kleine beboterde ovenschaaltjes of in 1 grote schaal tot die een kwart vol is.
Bak de soufflé op 190°C gedurende 20 à 25 min en dien onmiddelijk op.
Geen commentaren.