Make the most out of your ingredients

Indische mango lassi

Indische mango lassi

Empty the fridge - Mango lassi

Een gezonde milkshake

Indische mango lassi is mijn favoriete drank als ik bij de Indiër ga eten. Fris, romig en zoet. Een lassi is feite de Indische variante van een milkshake met als grote verschil dat het een pak gezonder is. Er komt geen roomijs en grote hoeveelheden suiker of siroop aan te pas, maar enkel natuurlijke ingrediënten. Een lassi is oorspronkelijk uit de regio Punjab en wordt voornamelijk gebruikt tegen marg- en darmklachten. Het perfecte drankje dus om een pikante curry een beetje te blussen.

Zo’n lassi heb je trouwens snel gemakkelijk gemaakt van een overschotje mango en wat yoghurt. Voor een kleine extra kan je het drankje garneren met een blaadje verse munt. Traditioneel wordt er een beetje gemalen kardemon toegevoegd, maar je kan deze weglaten als je wil. Dit recept is voor een vrij dikke lassi. Als je hem liever iets lopender wil kan je een beetje melk of kokosmelk toevoegen.

 

Chaunsa mango

Empty the fridge -  Mangos

Mango’s zijn heel het jaar door verkrijgbaar, maar de lekkerste zijn nog altijd de Pakistaanse, Chaunsa variante. Een iets kleinere, platte mango met een gele schil. Niet zo’n harde rugbybal zoals je ze meestal in de winkel vindt, maar heerlijk zacht met een romig, oranje vruchtvlees. Ik koop bij de lokale Pakistani altijd direct een hele doos, want ze zijn slechts een paar weken (van begin juni tot de de derde week van augustus) in seizoen. Delicious!!

Recept Afdrukken

Indische mango lassi

Empty the fridge - Mango lassi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dranken
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Beginner
Seizoen Herfst, Lente, Winter
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
glas
Maaltijd Dranken
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Beginner
Seizoen Herfst, Lente, Winter
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
glas
Empty the fridge - Mango lassi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix de mango en de ijsblokjes in een blender of in een hoge kom met een staafmixer.
  2. Voeg de yoghurt en de kardemon toe en mix alles tot je een gladde smoothie bekomt.
  3. Proef en voeg indien nodig een beetje honing toe en mix nog even kort door elkaar.
  4. Giet de lassi in een glas en garneer met een blaadje munt.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: