Make the most out of your ingredients

Radijsjes langer bewaren

Radijsjes zonder loof blijven langer goed

– Radijsjes langer bewaren

Radijsjes. De geliefde 80’s rauwkost snack in het gezelschap van selder, wortelen en veel te veel cocktailsaus. Dat laatste haalt het gezonde er wel af. Je kan kiezen voor zo’n kitchy, transparante puntzak met mooi voorgewassen en -gesneden radijsjes. Maar evengoed koop je ze op de markt en doe je dit zelf. Er is een reden dat die voorverpakte knolletjes ontdaan zijn van hun groene loof. Want wanneer je het loof verwijdert, kan je radijsjes langer bewaren.

Radijsjes langer bewaren doe je dus zo:

  • Verwijder het loof van de radijsjes.
  • Spoel ze in een grote kom koud water.
  • Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Doe een paar vellen keukenrol in een hersluitbare diepvrieszak of tupperware potje.
  • Leg de gewassen radijsjes erbovenop en sluit de zak of het potje.

Voila. Je radijsjes blijven tot een week lekker krokant!

Wat kan ik met het loof van radijsjes doen?

Het loof van de radijsjes hoef je niet zomaar weg te gooien. Je kan ze gebruiken voor o.a.:

  1. Pesto
  2. In een gemengde salade
  3. Meng ze mee door je gepekelde groenten
  4. Als extra pit in Aziatische soep
  5. In een omelet of fritatta
  6. In groene smoothies
  7. In een vegetarische curry

De blaadjes zijn wel nogal pittig van smaak, dus wees er wel zuinig mee.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: