Pancake-time met de Kookexpert en Le Creuset
Ik heb sinds kort (met dank aan www.kookexpert.nl) een nieuwe, super deluxe pannekoekenpan van Le Creuset toegevoegd aan mijn pannen repertoire. Ideaal want mijn vorige koekepan was dik versleten en ik was al een tijdje op zoek naar een iets beter exemplaar dan zo’n goedkope tefal-versie. Met de hoeveelheid omeletten en pannenkoeken die ik zowat wekelijks maak leek me dat het beste plan.
Deze crêpespan uit de Les Forgées serie van het merk Le Creuset will get the job done! Een pan uit gesmeed aluminium en een handvat van roestvrij staal dat niet warm wordt met zeer sterke anti-aanbaklaag. Bovendien is de pan niet te zwaar wat natuurlijk een must is als je pannenkoeken uit de losse pols en mid-air wil omdraaien. Extra bonus: een levenslange garantie. Jeeha!
Pancake-time met de Kookexpert en Le Creuset
Pannenkoeken kan je wat mij betreft op elk moment van de dag eten. Snel of traag voor ontbijt, hartig als lunch, klassiek in de vorm van een dikke crêpe met appeltjes als vier-uurtje of zelfs als avondeten. Tijd dus voor een round-up van mijn favoriete pannenkoek-recepten, because it’s pancake-time!
Ontbijt: Bananenpannenkoek
Dit het snelste, meest gemakkelijke pannenkoeken-recept om de dag mee te beginnen. Prak en zeer rijpe banaan met één of twee eieren, een snuifje zout en een beetje kaneel en bak aan weerskanten goudbruin in wat boter of kokosolie. Heerlijk met een laagje pindakaas!
Brunch: American pancakes
Mijn all-time favourite blijven American pancakes. Ze zijn een stuk kleiner en dikker dan gewone pannenkoeken. Mijn truc om ze mooi dik te krijgen? Maak een beslag voor pannenkoeken zoals je dat normaal zou doen maar scheid het ei. Klop het eiwit en schep het door het beslag. Fluffy pancakes gegarandeerd!
Lunch: Bánh xèo – Vietnamese pannenkoekjes met kip en knapperige groenten
Bánh Xèo ontdekte ik vorig jaar op mijn rondreis in Vietnam. Het zijn dunne pannenkoeken van rijstmeel gevuld met restjes koude kip, reepjes wortel, pijpajuin, sojascheuten en verse kruiden zoals koriander en munt. Alles mooi opgerold en en een zoetzuur, pittig sausje erbij. De perfecte Oosterse lunch!
Altijd: Bretoense pannenkoeken of crêpes
Ik was het afgelopen jaar regelmatig in Bretagne en net zoals dat je in België op elke hoek een frituur vindt, zijn het daar crêpes die het favoriete fastfood blijken te zijn. Flinterdunne pannenkoeken op basis van boekweitmeel (bleud ed-du), gemengd met maximaal 30% tarwemeel, water en zout. Maar met de vulling kan je alle kanten uit, zowel zoet als hartig.
Bekijk het recept voor:Bretoense pannekoek met champignons
|
|
Geen commentaren.