februari 12, 2014
Gratin van quinoa en pompoen
Als vervolg op de tips over wat je kan doen met een restje quinoa: Gratin van quinoa en pompoen. Dit recept is voor 4 personen en je hebt er 1,5 tas gekookte quinoa voor nodig. In combinatie met de pompoen en de cheddar kaas wordt dit een hartige clafoutis-achtige gratin.
Je kan deze gratin als een vegetarische maaltijd eten met een lekker slaatje of bvb. bij een stukje kip of lamsvlees.
Wil je dit recept ‘from scratch’ maken?
Kook dan de blokjes pompoen en de quinoa gedurende +/- 15 min samen gaar in bouillon en laat deze even rusten voor je er de overige ingrediënten onder mengt.
Nog op zoek naar quinoa inspiratie?
Check de Empty the Fridge tips voor koken met een restje quinoa hier!
Gratin van quinoa en pompoen
Ingrediënten
- 350 gram pompoen geschild en in blokjes van +/- 2 cm
- 1,5 tassen quinoa gekookt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 ei(eren) geklutst
- 1 sjalot fijngehakt
- 120 gram kaas liefst oude kaas of cheddar
- 60 gram broodkruim
- peper en zout
Instructies
- Stoom de pompoen gedurende +/- 10 min tot die gaar is.
- Fruit de sjalot gedurende +/- 3min in een beetje olijfolie.
- Voeg de knoflook toe en laat nog kort even mee fruiten. De look mag niet aanbranden.
- Meng de quinoa met de gestoomde pompoen en de gefruite sjalot en knoflook.
- Voeg de eieren en de geraspte kaas toe, kruid met peper en zout naar smaak en meng alles goed door elkaar.
- Schep het gratin-mengsel in een ingevette ovenschaal en sprenkel het broodkruim en extra kaas over de bovenkant.
- Laat de gratin gedurende 35 à 35 min bakken in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze mooi goudbruin is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments