Gember bewaren
Vers bewaren
Gember bewaar je best in de ijskast. Zo blijft hij ongeveer een maand goed. Zolang de gember niet helemaal verrimpeld of beschimmeld is en stevig aanvoelt is hij nog goed om te gebruiken.
Verse gember blijft lang vers in een met zand gevulde pot.
Invriezen
Schil de gember en leg hem verpakt in aluminiumfolie in het vriesvak. Je kan de gember vervolgens op een later tijdstip in bevroren toestand raspen
Of als je gember meestal geraspt gebruikt in bijvoorbeeld wokgerechten of smoothies kan je het jezelf ineens gemakkelijk maken en als volgt te werk gaan:
- schil en rasp de gember
- doe de geraspte gember in een ijsblokjes vorm
- overgiet met wat water tot de vormpjes gevuld zijn en vries in
Zo kan je volgende keer snel een ijsblokjes uit de vorm duwen en aan je wokgerecht of smoothie toevoegen.
Gekonfijte gember
Voorlopig heb ik mezelf nog niet aan het zelf maken van gekonfijte gember gewaagd, maar voor de fans: een roundup van de leukste recepten met gemberbollen.
Geen commentaren.