Make the most out of your ingredients
title image

Chimichurri saus

Chimichurri saus

Empty the fridge - Chimichurri saus

Een Argentijnse klassieker bij gegrild vlees. Een heerlijk fris sausje, perfect voor het wegwerken van je restje peterselie.

Empty the fridge - Steak met chimichurri saus

Het originele recept is met bladpeterselie, maar ik had enkel krulpeterselie in huis en het was even lekker. Andere verse kruiden zoals munt, koriander en basilicum kan je hier ook gemakkelijk aan toevoegen.

Empty the fridge - Chimichurri saus

Chimichurri saus

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snijd de chilipeper overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit.
  • Doe de knoflook, de munt, de oregano, de chilipeper en de azijn in een blender.
  • Hak dit tot een grof mengsel.
  • Voeg dan terwijl de motor draait de olijfolie in een straaltje toe zodat je een dikke saus verkrijgt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating