Make the most out of your ingredients
title image

Celbrity Crêpes Suzettes

Celbrity Crêpes Suzettes

Empty the Fridge - Crepes suzette

Crêpes Suzettes

Ik maakte ze al eerder, want Crêpes Suzettes zijn een ideaal dessert voor wanneer je je geen raad weet met het teveel aan appelsienen dat je voorhanden hebt. Maar in de reeks Celebrity leftovers zijn ze toch nog even een vermelding waard.

Na de Elvis, de Caesar salad en Julia Child’s Bœuf Bourguignon vond ik het tijd voor dit klassieke Franse dessert van de beroemde chef Auguste Escoffier. Escoffier serveerde de dunne flensjes met een gekarameliseerde saus van sinaasappel, boter, suiker en Grand Marnier aan de Prins van Wales toen deze een bezoek bracht aan het Savoy Hotel in London.

Een ongelukje met grote gevolgen

Het verhaal gaat dat één van de gangen die tijdens de lunch geserveerd werd flensjes waren die aan tafel opgewarmd dienden te worden in een saus van sinaasappelschil, suiker en een likeur. Tijdens dit opwarmen vatte de likeur echter vuur en door het flamberen ontstond er een volledig andere smaak dan gepland.

De prins van Wales wist het gerecht zodanig te smaken dat hij Escoffier vroeg naar de naam van het dessert. Deze stelde ter ere van de prins ‘Crêpes princesses’ voor. Maar de latere koning Edward VII vroeg om het dessert te vernoemen naar de dochter van zijn tafelgenoot… en zo werd de Celbrity Crêpes Suzettes geboren!

Bekijk het recept hier >

Geen commentaren.
Laat een bericht na: