oktober 21, 2012
Appel bosvruchten crumble
Crumble is een super dankbaar recept voor restjes van fruit (en een zalig comfort-food dessert voor de herfst en winter). Het basis-deeg is altijd hetzelfde, en de fruit-vulling kies je dan zelf naargelang wat je in huis hebt.
Enkele typische crumble combinaties zijn:
- Appel
- Appel en bosvruchten
- Rabarber
- Aardbeien
- …
Hier vind je het recept voor een aardbeien bosvruchten crumble, maar experimenteer naar believen…
Appel bosvruchten crumble
Ingrediënten
- 350 gram appel(en)
- 150 gram bosvruchten (uit de diepvries)
- 100 gram bloem
- 80 gram suiker
- 75 gram boter koude boter in stukjes gesneden
- 50 gram gemengde noten
- 3 EL havermout of muesli
- boter om in te vetten
Instructies
- Kneed de bloem, boter en de helft van de suiker samen met een snuifje zout tot een korrelig deeg.
- Hak de noten in grove stukjes en meng ze samen met de havermout door het deeg.
- Schil de appels en snijd ze in partjes.
- Meng de appelschijfjes met de bosvruchten en 1 El bloem (of amandelmeel). Schep dit fruitmengsel in een ingevette ovenschaal.
- Schep het crumble-deeg of het fruit en bak de crumble gedurende 20 min in een op 170°C voorverwarmde oven.
- Doen op met een beetje room of vanille-ijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments