Make the most out of your ingredients
title image

Appel bosvruchten crumble

Appel bosvruchten crumble

Empty the fridge - Appel bosvruchten crumble

Crumble is een super dankbaar recept voor restjes van fruit (en een zalig comfort-food dessert voor de herfst en winter). Het basis-deeg is altijd hetzelfde, en de fruit-vulling kies je dan zelf naargelang wat je in huis hebt.

Enkele typische crumble combinaties zijn:

  • Appel
  • Appel en bosvruchten
  • Rabarber
  • Aardbeien

Hier vind je het recept voor een aardbeien bosvruchten crumble, maar experimenteer naar believen…

Empty the fridge - Appel bosvruchten crumble

Appel bosvruchten crumble

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Amerikaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Kneed de bloem, boter en de helft van de suiker samen met een snuifje zout tot een korrelig deeg.
  • Hak de noten in grove stukjes en meng ze samen met de havermout door het deeg.
  • Schil de appels en snijd ze in partjes.
  • Meng de appelschijfjes met de bosvruchten en 1 El bloem (of amandelmeel). Schep dit fruitmengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Schep het crumble-deeg of het fruit en bak de crumble gedurende 20 min in een op 170°C voorverwarmde oven.
  • Doen op met een beetje room of vanille-ijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating