Pasta veldslapesto met gegrilde pompoen en fetakaas
Ik ben een fervente sla-eter en heb dus altijd wel een assortiment sla in huis om een lekkere lunch of een salade voor bij het avondeten in elkaar te kunnen steken.
Meestal koop in zo’n grote zak spinazie, maar soms ook wel eens veldsla.
Een klein restje veldsla – net te weinig voor een slaatje – bracht met op het idee van deze veldslapesto.
Pesto is de ideale smaakmaker om snel klaar te maken. Een restje kruiden of salade mixen met noten, olijfolie, knoflook en kaas ‘and your set to go’.
Veldslapesto is iets minder fel van smaak dan gewone basilicum pesto of rucola pesto, maar met de fetakaas en pompoen is dit echt een ideale combo.
Erwtjes of bonen?
Ik voegde aan deze pasta met veldslapesto, pompoen en fetakaas nog wat tuinenbonen toe die ik eerder al gekookt en ‘ontdopt’ had. Maar als het snel moet gaan kan je gewoon erwtjes gebruiken en deze meekoken met de pasta. Of je laat de erwtjes gewoon weg.
The day after: Pastasalade
Je kan de veldslapesto perfect en paar dagen in de ijskast bewaren, of – zoals ik gedaan heb – een beetje meer pasta klaarmaken en het overschotje de volgende dag als lunch opeten met wat salade en groenten.
Pasta veldslapesto met gegrilde pompoen en fetakaas
Ingrediënten
Veldslapesto
- 2 handen vol veldsla
- 1 teentje knoflook
- 25 gram pijnboompitten Je kan bvb. ook pompoenpitten gebruiken
- 1/4 tas parmezaan
- 1/4 tas olijfolie
Instructies
Gril de pompoen
- Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij de pompoen in schijfjes van +/- 3 mm.
- Doe een beetje olijfolie in een grillpan en rooster de pompoen gedurende +/- 15 min aan beide kanten tot deze mooi geroosterd en gaar is.
Bereid ondertussen de pesto
- Mix alle ingrediënten voor de pesto in een blender of met een staafmixer tot alles mooi gemengd is. Indien de veldslapesto te dik is, kan je nog altijd wat extra olijfolie toevoegen.
- Kruid naar smaak met peper en zout. Gebruik niet teveel zout, want de fetakaas is ook nogal zout van smaak.
En kook de pasta...
- Kook de pasta in lichtjes gezouten water beetgaar.
- Voeg de erwtjes gedurende de laatste 3 minuten toe aan de pasta zodat ze mee kunnen garen.
- Giet de pasta en de erwtjes af en bewaar een beetje van het kookvocht.
- Doe de pasta en de erwtjes terug in de pot en meng er de veldslapesto door.
- Schep er als laatste de gegrilde pompoen en fetakaas door en serveer met enkele blaadjes veldsla erboven op.
No Comments