februari 24, 2013
Panzanella
Panzanella of panmolle is een populaire, Florentijnse zomersalade gemaakt van oudbakken brood en tomaten.
Als je geen oud brood in huis hebt, maar wel nog vers stockbrood of ciabatta kan je dat altijd even in de oven leggen om te drogen.
Een restje rucola kan je perfect toevoegen aan onderstaand recept.
Panzanella
Ingrediënten
- 4 tomaten in hapklare stukjes gesneden
- 1/3 komkommer geschild, zonder zaadlijsten en in hapklare stukjes gesneden
- 4 sneden brood oudbakken stokbrood, ciabatta of Turks brood
- 1 rode ajuin in kleine blokjes
- 1 handvol basilicum
- 1/4 tas olijfolie
- 2 EL azijn
- 2 EL kappertjes (optioneel)
- 100 gram olijven zwarte (optioneel)
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom.
- Laat de Panzanella min. 30 min, maximaal 12uur marineren. (Best niet in de ijskast, want dat worden de tomaten wat platekes).
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments