juli 11, 2012
Chimichurri saus
Een Argentijnse klassieker bij gegrild vlees. Een heerlijk fris sausje, perfect voor het wegwerken van je restje peterselie.
Het originele recept is met bladpeterselie, maar ik had enkel krulpeterselie in huis en het was even lekker. Andere verse kruiden zoals munt, koriander en basilicum kan je hier ook gemakkelijk aan toevoegen.
Chimichurri saus
Ingrediënten
- een handvol peterselie (blad of krul) fijngehakt
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels munt
- 1 rode rode chili peper groene kan ook
- 1 eetlepel oregano liefst verse
- 1,25 dl olijfolie
Instructies
- Snijd de chilipeper overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit.
- Doe de knoflook, de munt, de oregano, de chilipeper en de azijn in een blender.
- Hak dit tot een grof mengsel.
- Voeg dan terwijl de motor draait de olijfolie in een straaltje toe zodat je een dikke saus verkrijgt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments