Make the most out of your ingredients
title image

Zoete pasta taartjes

Zoete pasta taartjes

Empty the fridge - Zoete pastataartjes

Een restje pasta dient hier voor de verandering  als basis voor een dessert…

Met eventueel een beetje rabarber compote of een aardbeiensoepje.

Empty the fridge - Zoete pastataartjes

Zoete pasta taartjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert
Keuken Amerikaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Rooster de noten in een droge pan tot ze lichtjes gekleurd zijn. Hak ze vervolgens in grove stukjes.
  • Meng in een kom de ricotta, vanille, poedersuiker, boter, citroenzeste en puddingmix tot een gladde massa. Schep voorzichtig het restje pasta en de geroosterde noten erdoor.
  • Schep dit mengsel in kleine, individuele ovenschaaltjes of één grote.
  • Bak de taartjes gedurende 30 à 35 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pudding gestold is en de bovenkant lichtjes gebruind is.
  • In de tussentijd kan je een sausje maken voor erbij. Een rabarber- of aardbeienpuree is hier lekker bij, maar een restje appelmoes kan ook.
  • Rabarberpuree maak je door de rabarber te wassen, te schillen en in stukjes te snijden. Doe de stukjes rabarber in een kleine pot met een beetje water, citroensap, suiker en kaneel. Laat het mengsel op een zacht vuurtje tot moes koken.
  • Dien de pastataartjes op met de iets wat afgekoelde saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
2 Comments
  • Leontine Maes
    Beantwoorden
    november 23, 2017

    Toen ik er over hoorde op de radio, was ik meteen verkocht. Duurzaam koken met restjes. Helaas moet je voor deze recepten ook weer nieuwe dingen aankopen die je waarschijnlijk nooit meer gebruikt; vanille essence, vanillepoeder, macadamianoten … Leeg je frigo en vul je kasten, daar heb ik niet echt zin in.

Leave a Comment:
Recipe Rating