Make the most out of your ingredients
title image

Vinaigrette ’to go’

Vinaigrette ’to go’

Empty the Fridge - Vinegraitte to go

Ik beken, ik ben een ‘salad-aholic’!

Elke middag eet ik een groot uitgevallen slaatje met een knapperige bio-sla en groenten van mijn csa-boer, flink wat verse kruiden, meestal vette vis of kip en een lekkere dressing.

De 3 voordelen van vinegraitte ’to go’

Je hebt de ‘mason-jar’-hype om slaatjes te maken, misschien wel al veel pinterest- of recepten-sites zien voorbij komen, maar ik houd mijn salade en vinegraitte ’to go’ liever apart.

1. ‘Salad-prepping’ voor 3 dagen

Meest maak ik mijn salades voor een 3-tal dagen op voorhand klaar. Sla wassen, groenten, snijden, kruiden fijnhakken, alles samen in een tupperware en dan de frigo in. Door je dressing in een apart potje te bewaren en ze pas last-minute door je salade te mengen, blijft de sla lekker knapperig. Zo spaar je een hoop tijd uit.

Hetzelfde geldt trouwens voor de vinaigrette zelf. Maak ineens een grotere bokaal met dressing voor heel de week klaar of misschien 2 soorten die je afwisselt.

2. Vinaigrette ’to go’… klaar in 1 minuut

Vinaigrette in een aparte bokaal bewaren, maakt het mengen ervan ook zoveel gemakkelijker.

Al wat je moet doen voor jouw Vinegraitte ’to go’ is….

  • …alle ingrediënten voor je dressing in een bokaal doen
  • …deze stevig dichtdraaien
  • en shaken maar!

Geen overtollige afwas van mengkommen of gesmos met de dressing over te gieten. 1 minuut en je bent gesteld.

Tip: Hergebruik oude bokaaltjes: Ik houd altijd kleinere bokalen van bvb. zure room, kappertjes of Thaise curry pasta bij. Ze hebben de perfecte maat voor 1 of 2 porties vinaigrette.

3. Gezonde dressing

Ben jij eerder het type dat een bus klaargemaakte dressing in de supermarkt koopt? Op zich niks mis mee, maar je weet nooit zo goed wat erin zit. Vaak zit er zelfs in de gezondere varianten een boel suikers en bewaarmiddelen verscholen die je liever niet eet. Want het uitgangspunt van dat slaatje is nog altijd een gezonde lunch dat ik dan. Dus beter zelf maken zou ik zeggen.

En natuurlijk kan je in jouw vinegraitte allerhande restjes kwijt.

Empty-the-Fridge---Vinegraitte-to-go-combos

Mijn favoriete Vinaigrette ’to go’ combo’s met restjes…

Restjes die bij mij vaak in een dressing belanden zijn o.a. yoghurt, halve citroenen of appelsienen, gember, verse kruiden, kappertjes, ansjovis, ….

Enkele van mijn favoriete combo’s zijn o.a.:

(bron beeld: shutterstock.com)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: