april 16, 2013
Stromboli (broodrol) met antipasti
Stromboli is een typisch Italiaans gerecht waarbij je restjes groenten en vlees/beleg in een hartige soort van broodrol verwerkt.
Ideaal voor een picknick!
In dit recept gebruik ik een restje antipasti en pikante salami. Maar je kan evengoed een overschotje gemarineerde artischokken, zongedroogde tomaten, olijven, gekookte/gerookte ham en kaas gebruiken.
De opties zijn eindeloos.
TIP: Als je het pizzadeeg zelf wil maken, kan je altijd hier een kijkje nemen
Stromboli (broodrol) met antipasti
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 100 gram kaas Liefst smeltkaas zoals provolene of fontina, maar experimenteer gerust met wat je nog in je ijskast hebt liggen
- 100 gram Soppressata Dit is een soort van pikante salami, maar gekookte/gerookte ham kan evengoed
- 150 gram antipasti (denk bvb. aan geroosterede paprika, courgette, aubergine, ...)
- 1 1/2 tas spinazie gesauteerd & uitgelekt, of natuurlijk een overschotje
- 1 handvol basilicum
- 1/2 tas groene olijven (optioneel)
- 1 groot ei(eren)
Instructies
- Rol het pizzadeeg uit.
- Leg de in stukjes gehakte olijven, het dun gesneden vlees, de kaas, antipasti, spinazie en verse basilicum in het midden van het pizzadeeg. Laat rondom rond een boord van +/- 1,5 cm.
- Vouw de ene helft van het deeg over de vulling en duw de 3 randen aan met je vingers.
- Rol de Stromboli vervolgens verder op zodat de naad langs onder komt te liggen en plaats de rol op een ingevette bakplaat. Vouw alle naden naar onder.
- Klop het ei los met een beetje water en bestrijk de bovenzijde van de Stromboli met dit mengsel.
- Bak de Stromboli gedurende 20 à 25 min in en op 190°C voorverwarmde oven tot deze goudbruin is.
- Laat de Stromboli 10 à 15 min rusten vooraleer je hem in schijven snijdt of laat hem volledig afkoelen om het ingepakt te kunnen meenemen op een picknick.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments