Ga terug
+ servings

Stromboli (broodrol) met antipasti

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 rol pizzadeeg
  • 100 gram kaas Liefst smeltkaas zoals provolene of fontina, maar experimenteer gerust met wat je nog in je ijskast hebt liggen
  • 100 gram Soppressata Dit is een soort van pikante salami, maar gekookte/gerookte ham kan evengoed
  • 150 gram antipasti (denk bvb. aan geroosterede paprika, courgette, aubergine, ...)
  • 1 1/2 tas spinazie gesauteerd & uitgelekt, of natuurlijk een overschotje
  • 1 handvol basilicum
  • 1/2 tas groene olijven (optioneel)
  • 1 groot ei(eren)

Instructies
 

  • Rol het pizzadeeg uit.
  • Leg de in stukjes gehakte olijven, het dun gesneden vlees, de kaas, antipasti, spinazie en verse basilicum in het midden van het pizzadeeg. Laat rondom rond een boord van +/- 1,5 cm.
  • Vouw de ene helft van het deeg over de vulling en duw de 3 randen aan met je vingers.
  • Rol de Stromboli vervolgens verder op zodat de naad langs onder komt te liggen en plaats de rol op een ingevette bakplaat. Vouw alle naden naar onder.
  • Klop het ei los met een beetje water en bestrijk de bovenzijde van de Stromboli met dit mengsel.
  • Bak de Stromboli gedurende 20 à 25 min in en op 190°C voorverwarmde oven tot deze goudbruin is.
  • Laat de Stromboli 10 à 15 min rusten vooraleer je hem in schijven snijdt of laat hem volledig afkoelen om het ingepakt te kunnen meenemen op een picknick.
Recept afdrukken Pin recept