Make the most out of your ingredients
title image

Selder bewaartips

Selder bewaartips

Empty the fridge - Selder bewaartips

Omdat een selder nogal een groot uitgevallen groente is en je na het klaarmaken van recepten zoals Caponata en selderijzout misschien nog altijd wat eenzame stengels over hebt… een paar selder bewaartips op een rijtje.

Hoe lang kan je selder bewaren?

  • Buiten de koelkast: 5 dagen
  • In de koelkast: 7 dagen
  • In de diepvries: 1 jaar

Reanimeren?

Ik poste al een tijdje gelden op facebook een link naar dit bericht van The Mama’s girls

Wat je volgens en moet doen om ‘verlepte’ selder terug krokant te maken:

  • Snijd de basis van de selder weg op een hoogte van ongeveer 2 cm.
  • Doe de losse selderstengels in een bokaal met koud water.
  • Binnen een uur staat de selder er weer vrolijk bij :).

Invriezen

Het ultieme redmiddel voor een restje selder is natuurlijk invriezen.

  • Was de selder grondig en dep droog met een propere theedoek.
  • Snijd de selder in stukjes van +/- 2 cm.
  • Doe de gesneden groente in een hersluitbare doos of diepvrieszak.
  • Vergeet niet de datum erop te schrijven, zodat je nog weet hoelang de selder goed blijft (1 jaar maximum).
Geen commentaren.
Laat een bericht na: