Salade van rode biet, wortel en appel
De inspiratie voor dit slaatje kwam van een broodje dat ik at bij Perruche op de Oudevaartplaats in Antwerpen. Ze hebben daar een super lekker broodje op de kaart staan met geitenkaas, geraspte rode biet en wortel en een zoete chutney. Super lekker! Blijkbaar was het blijven hangen, want een paar weken later maakte ik er mijn eigen thuis gemaakte versie van in de vorm van deze Salade van rode biet, wortel en appel.
Omdat ik geen chutney in huis had en toch een lichte, zoete smaak wou, voegde ik er een geraspte appel en wat rozijnen en veenbessen aan toe. De combinatie van het frisse, beetje zure van de rode biet, met het zoete van de appel en rozijnen is een perfecte combo met romige geitenkaas.
In dit recept serveer ik het slaatje bij een donkere toast belegd met verse geitenkaas.
Salade van rode biet, wortel en appel
Ingrediënten
- 1 middelgrote rode biet
- 1 grote wortel(en)
- 1 appel(en)
- 1/2 citroen(en)
- 1 TL honing
- 2 EL rozijnen en/of veenbessen
- 4 sneetjes brood
- verse geitenkaas
Instructies
- Schil de wortel en de rode biet en rasp ze fijn.
- Snijd de appel in 2, verwijder het klokhuis en rasp deze eveneens. Je hoeft de appel niet te schillen.
- Pers de citroen uit over de geraspte groenten en fruit, voeg de rozijnen en honing toe en meng alles goed door elkaar.
- Proef er even van en kruid indien je wil een beetje bij met extra honing.
- Rooster donker brood, beleg het met een plakje verse geitenkaas en serveer er het slaatje bij.
Geen commentaren