Make the most out of your ingredients
title image

Witte Sangria

Witte Sangria

Empty the Fridge - Witte sangria

Ben je voor dit weekend misschien nog op zoek naar een verfrissend aperitief? Probeer dan eens Witte Sangria in plaats van rode! Iedereen kent natuurlijk Sangria… het soms mierzoete met frisdrank aangelengde Spaanse aperitief voor Zomerse dagen. Maar wist je dat je even goed een Sangria op basis van witte wijn kan maken? Witte Sangria is net iets frisser dan rode en ideaal voor als je een fles witte wijn van wat dubieuze (a.k.a. nachtwinkel) kwaliteit hebt staan.

Wist je dat je even goed een Sangria op basis van witte wijn kan maken?

Restjes seizoensfruit

Niet enkel je witte wijn maar ook Zomers seizoensfruit zoals perziken, nectarines of abrikozen kan je prime kwijt in dit witte Sangria recept. Maak jouw variante liefst de dag op voorhand klaar zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen en de Sangria goed koud staat. Mocht je de Sangria de dag zelf maken, kan je best een gekoelde fles wijn gebruiken en voldoende ijsblokjes toevoegen.

TIP: Maak jij soms gebruik van de ijsblokjes-methode uit het Empty the Fridge kookboek waarbij je restjes fruit of kruiden zoals citroen, appelsien of munt invriest in een ijsblokjes-vorm? Dan is nu de moment om die op te gebruiken!

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Witte sangria

Empty the Fridge - Witte sangria
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dranken
Keuken Spaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Porties
Maaltijd Dranken
Keuken Spaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Porties
Empty the Fridge - Witte sangria
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Pers nadat je de partjes uit de citrusvruchten hebt gesneden het resterende sap in een kruik. Pers het sap uit de citruswiggen in de kruik. Gooi in de wiggen na het
  2. Voeg de witte wijn, brandewijn (optioneel), het appelsiensap (als je dat gebruikt) en de suiker toe. Roer heel goed om ervoor te zorgen dat alle suiker is opgelost.
  3. Zet de Sangria een nacht in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  4. Voeg vlak voor het serveren het spuitwater of de ginger ale en de gesneden citrusvruchten en perzik toe. Serveer met voldoende ijsblokjes en een takje munt.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: