Tonijn avocado spread
Tonijn en avocado zijn een ‘match made in heaven’
Dus als je een rijpe avocado in je ijskast hebt liggen een een blikje tonijn stof staat te vangen in je voorraadkast, probeer dan eens deze tonijn avocado spread voor op je boterham.
Tonijn avocado spread
In 5 minuten klaar en je hebt eens iets anders op je boterham dan altijd die kaas of salami. Ik vind het lekker zo gewoon op een toost, maar je kan de boterham natuurlijk naar hartenlust ‘pimpen’. Een beetje rucola erover of een slaatje on the side, … het kan allemaal.
Wil je een meer Aziatische versie van deze spread maken?
Laat de kappertjes dan achterwege en voeg een beetje fijngehakte knoflook, limoensap, een klein beejte fijngehakte ajuin (liefst rode) en chilipepers toe. Nog wat verse koriander erover en klaar.
Varieer qua vis
Ik maakte deze spread ook al met een halve gerookte makreel. En forel is volgens mij ook een prima combo. Je kan deze tonijn avocado spread wel best onmiddellijk opeten. het citroensap voorkomt het verkleuren van de avocado, maar na een paar uur zal je spread er toch niet meer zo mooi groen uitzien.
Hapjesmateriaal
Deze spread is trouwens ook ideaal hapjes materiaal. Smeer de spread op kleine toastjes en zet er bij de Aziatische variante een kom nachos klaar en je bent helemaal klaar voor de aperitief!
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado(s)
- 1 blikje tonijn
- 2 EL zure room yoghurt kan ook
- 1 EL kappertjes
Instructies
- Prak de tonijn samen met de avocado en de zure room fijn en meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met een beetje citroensap en peper en zout.
- Smeer op toast.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.