Make the most out of your ingredients
title image

Soep van gratin dauphinois

Soep van gratin dauphinois

Restje gratin dauphinois wordt romige soep

Ik at dit jaar met kerst lamsvlees met geroosterde knolgroenten en gratin dauphinois. Heerlijk, maar met ovenschotels zoals gratin dauphinois maak ik bijna altijd teveel. Op zich kan de gratin de dag erop opgewarmd opnieuw als bijgerecht dienen, maar als je niet van plan bent om terug een vleesgerecht te eten waar dit bij past, heb je er natuurlijk weinig aan. En met de feestdagen eten we denk ik allemaal graag wel iedere dag een andere feestdis. In dat geval is het een veel beter plan om van het overschotje soep van gratin dauphinois klaar te maken. Ideaal als voorgerecht of lunch.

Met of zonder ham

Je hebt er slechts twee extra ingrediënten voor nodig en in 20 minuten tijd heb je een lekker romige, hartverwarmende soep op tafel staan. Eventueel kan je ook nog wat fijngesnipperde prei of een restje gekookte ham eraan toevoegen. De prei stoof je best bij het begin even aan en laat je vervolgens meekoken. De ham zou ik pas vlak voor het opdienen door de soep roeren.

Bewaren voor later

Je kan deze soep van gratin dauphinois natuurlijk ook invriezen en een andere keer opeten.

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Soep van gratin dauphinois

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Soep
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
porties
Maaltijd Soep
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
porties
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de gratin in een soeppot en overgiet deze met voldoende bouillon tot hij net onderstaat.
  2. Kruid met de fijngehakte look en peper en zout naar smaak.
  3. Breng de soep aan de kook en laat ze vervolgens 10 minuten op een laag vuurtje sudderen.
  4. Mix de soep en en proef of ze nog extra gekruid moet worden.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: