Restje gratin dauphinois wordt romige soep
Ik at dit jaar met kerst lamsvlees met geroosterde knolgroenten en gratin dauphinois. Heerlijk, maar met ovenschotels zoals gratin dauphinois maak ik bijna altijd teveel. Op zich kan de gratin de dag erop opgewarmd opnieuw als bijgerecht dienen, maar als je niet van plan bent om terug een vleesgerecht te eten waar dit bij past, heb je er natuurlijk weinig aan. En met de feestdagen eten we denk ik allemaal graag wel iedere dag een andere feestdis. In dat geval is het een veel beter plan om van het overschotje soep van gratin dauphinois klaar te maken. Ideaal als voorgerecht of lunch.
Met of zonder ham
Je hebt er slechts twee extra ingrediënten voor nodig en in 20 minuten tijd heb je een lekker romige, hartverwarmende soep op tafel staan. Eventueel kan je ook nog wat fijngesnipperde prei of een restje gekookte ham eraan toevoegen. De prei stoof je best bij het begin even aan en laat je vervolgens meekoken. De ham zou ik pas vlak voor het opdienen door de soep roeren.
Bewaren voor later
Je kan deze soep van gratin dauphinois natuurlijk ook invriezen en een andere keer opeten.
(bron beeld: shutterstock.com)
Recept Afdrukken
Soep van gratin dauphinois
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Doe de gratin in een soeppot en overgiet deze met voldoende bouillon tot hij net onderstaat.
Kruid met de fijngehakte look en peper en zout naar smaak.
Breng de soep aan de kook en laat ze vervolgens 10 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Mix de soep en en proef of ze nog extra gekruid moet worden.
Geen commentaren.