april 24, 2015
Gezonde worteltaart #2
Vandaag is het mijn verjaardag! Tijd voor taart me dunkt.
Ik ben niet zot van taarten met veel slagroom van pudding en dus ging ik zelf aan de slag en het werd… een gezonde worteltaart van Rens Kroes.
Worteltaaart! Ideaal voor dat bakje wortelen dat ik in de supermarkt meekreeg (eentje kopen, eentje gratis).
Derde keer goeie keer
Ik maakte al eerder een klassieke worteltaart en een gezonde. Mijn eerste gezonde versie zonder ei en boter was zeker vast lekker, maar een beetje vast en smeuïg. Dus derde keer, goeie keer!
En deze gezonde worteltaart #2 heeft zelfs een gezonde frosting op basis van cashewnoten als bovenlaagje!
Wat aanpassingen
Zoals meestal wanneer ik iets klaarmaak, veranderde ik wel een paar dingen:
- De helft van de maple syrup verving ik door dadels. Ik mixte de dadels met de melk en mengde dit door het beslag.
- In plaats van vanillepoeder gebruikt ik echte vanille.
- Ik mengde ook nog wat stukjes gehakte dadel en noten door het beslag. Want voor mij hoort een echte worteltaart wat ‘chunky bits’ te bevatten.
Het oorspronkelijke recept van Rens vind je hier >
Mijn aangepaste versie post ik binnenkort. Vandaag even niet (te veel) bloggen…
Geen commentaren.