Heb je teveel appels in huis gehaald?
Maak er dan appelringen van: een lekkere en gezonde snack.
TIP: Om te controleren of de appels goed droog zijn, kan je ze een een gesloten, glazen pot bewaren. Als er condensatie optreedt in de pot, moet je de appelringen nog wat langer laten drogen.
Recept Afdrukken
Gedroogde appelringen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Schil de appels en verwijder het klokhuis met zo'n uitsteek ding...
Snijd de appels in plakjes van +/- 5 mm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat in een koude oven met de deur op een kier en verwarm de oven tot 70°C.
Verhoog de temperatuur tot 90°C en laat de appelringen gedurende 4 à 5 uur drogen tot ze zacht en soepel zijn en er geen vocht meer uitkomt.
Laat de appelringen gedurende 12 uur rusten en bewaar ze vervolgens in glazen potten of vacuüm getrokken zakjes.
Geen commentaren.