Make the most out of your ingredients
title image

Gedroogde appelringen

Gedroogde appelringen

Empty the Fridge - Gedroogde appelringen

Heb je teveel appels in huis gehaald?

Maak er dan appelringen van: een lekkere en gezonde snack.

TIP: Om te controleren of de appels goed droog zijn, kan je ze een een gesloten, glazen pot bewaren. Als er condensatie optreedt in de pot, moet je de appelringen nog wat langer laten drogen.
Recept Afdrukken

Gedroogde appelringen

Empty the Fridge - Gedroogde appelringen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bewaartechniek Drogen
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 280 minuten
Porties
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bewaartechniek Drogen
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 280 minuten
Porties
Empty the Fridge - Gedroogde appelringen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis met zo'n uitsteek ding...
  2. Snijd de appels in plakjes van +/- 5 mm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Zet de bakplaat in een koude oven met de deur op een kier en verwarm de oven tot 70°C.
  4. Verhoog de temperatuur tot 90°C en laat de appelringen gedurende 4 à 5 uur drogen tot ze zacht en soepel zijn en er geen vocht meer uitkomt.
  5. Laat de appelringen gedurende 12 uur rusten en bewaar ze vervolgens in glazen potten of vacuüm getrokken zakjes.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: