Make the most out of your ingredients

Pizzaiola saus

Pizzaiola saus

Empty the Fridge - Pizzaiola saus

Ansjovisfilet en kappertjes zijn zo 2 van die zaken die eeuwen in mijn ijskast blijven liggen.

Maar geen nood, er is een heerlijk saus waar je alle 2 in kwijt kan!

Het lekkerst met een biefstuk, maar ook perfect combineerbaar met kip. Pasta of aardappelen en een groen slaatje erbij en klaar!

Pizzaiola saus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Saus
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Fruit de sjalot gedurende 2 à 3 min in een 3-tal lepels olijfolie in een grote pan.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze eventjes mee bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes en een beetje water toe.
  • Voeg de ansjovis en worcestersaus toe en kruid naar smaak en peper en zout. (Let op met het zout want worcestersaus is al redelijk zout).
  • Laat de saus gedurende 15 min à 20 min op een zacht vuurtje pruttelen. Als ze te dik wordt (of te zout is) kan je altijd een beetje extra water toevoegen.
  • Bak ondertussen je biefstuk of kipfilet en kook wat pasta beetgaar.
  • Schep de pasta en het vlees op een bord, overgiet met de pizzaiola-saus en werk af met een handvol gehakte peterselie.
Recept afdrukken Pin recept
Geen commentaren
Laat een bericht achter
Receptbeoordeling