Make the most out of your ingredients
title image

Nasi goreng

Nasi goreng

Empty the fridge - Nasi goreng

Eén van mijn favorieten voor snel, gezond avondeten waar je een hele hoop restjes in kwijt kunt.

Je kan hier zowel witte als bruine rijst voor gebruiken, en allerlei groenten die nog in je ijskast liggen zoals bvb paprika, wortel, prei, courgette, champignons, sojascheuten, …

Ik lust deze gebakken rijst het liefst met heel veel citroensap of mango chutney! Enjoy.

Ik lijst hieronder de ingrediënten op die ik meestal gebruik, maar probeer gerust wat andere dingen uit met de overschotjes die jij nog hebt liggen.

TIP: Dit recept is voor een vegetarische nasi goreng, maar je kan er naar believen blokjes kip, varkensvlees of garnalen aan toevoegen.

Empty the fridge - Nasi goreng

Nasi goreng

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snijd alle groenten in blokjes en zet opzij.
  • Verwarm 2 EL arachideolie in een wok en laat die goed heet worden.
  • Voeg de sambal toe (Indien je een pikante nasi wil kan je altijd meer sambal of chilipeper gebruiken).
  • Indien je vlees wil toevoegen aan je nasi goreng, kan je dat best even eerst apart opbakken en dan opzij zetten. Voeg alle groenten, behalve de sojascheuten, toe aan de hete olie en bak deze aan tot ze mooi gebruind en beetgaar zijn (+/- 5 min).
  • Kluts het ei en voeg toe aan de groenten in de wok. Meng het ei en de groenten goed door elkaar tot het ei gestold is.
  • Voeg de rijst toe samen met de droge kruiden.
  • Laat de rijst goed warm worden en laat hem zelfs een beetje aanbakken. Korstjes geven de nasi goreng een lekkere smaak.
  • Voeg op het einde de sojasaus, ketsjap, sojascheuten en de gehakte koriander (en eventueel het vlees) toe en laat nog even goed warm worden. Een gebakken rijst dient vrij droog te zijn van textuur, dus voeg niet teveel sojasaus toe.
  • Dien op met vers citroensap of mango chutney.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating