Make the most out of your ingredients
title image

Friday market find #1 – Pruimen

Friday market find #1 – Pruimen

Empty the Fridge - Friday market find 1 - pruimen

Here it is! Friday market find nummer 1: Pruimen

Het was – zoals dat bij mij althans toch vaak gaat met eten – jeugdsentiment dat mij deze pruimen deed kopen. Mijn moeder maakte altijd ‘Pflaumenblech’: een plaattaart/-cake op basis van gistdeeg en pruimen. Typisch Duits en heerlijk zoet, zuur.

Dus voor ik het wist had ik een kilo pruimen mee en moest ik dan nog verzinnen wat ermee te doen, want die Pflaumenblech is dan wel zalig, maar gistdeeg vergt best wel wat werk en ik wou ‘instant satisfaction’.

Ik at een deel van de pruimen alvast zo en in mijn ontbijt-yoghurt.

Van de resterende pruimen maakte ik een griesmeeltaart met kardemon en avocado!

Empty the Fridge - Friday market find 1 - Grieslmeeltaart met pruimen en kardemon

Het recept vind je hier>

En als ontbijt-alternatief een paleo pannekoek met pruimen op basis van ei, kokos- en tapiocabloem en hazelnootmelk.

Empty the Fridge - Friday market find 1 - Ontbijtpannekoek

Het recept vind je hier>

Geen commentaren.
Laat een bericht na: