Make the most out of your ingredients
title image

Bolognaise polenta gratin

Bolognaise polenta gratin

Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin

Restje spaghettisaus en geen zin om  2 dagen achter elkaar spaghetti bolognaise te eten?

Probeer eens de ze gratin van een restje bolognaise saus en polenta… Hartig wintereten bij uitstek!

Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin

Bolognaise polenta gratin

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng de melk samen met 500 ml water en een snuifje zout aan de kook.
  • Zet het vuur vervolgens laag en voeg onder constant roeren de polenta toe. Roer gedurende 5 à 6 min of tot de polenta dik en korrelig is.
  • Verwijder van het vuur en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
  • Schep 2/3 van de polenta in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal en strijk ze in een gelijkmatig laag uit over de bodem.
  • Giet er de bolognaise saus over en lepel vervolgens de laatste polenta op.
  • Besprenkel met de rest van de kaas en bak de gratin gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Of tot de gratin warm en goudbruin is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating