Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bolognaise polenta gratin
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
Ingrediënten
1x
2x
3x
3 à 4
tassen
bolognaisesaus
250
ml
melk
150
gram
polenta
50
gram
Parmezaan
olijfolie
Instructies
Breng de melk samen met 500 ml water en een snuifje zout aan de kook.
Zet het vuur vervolgens laag en voeg onder constant roeren de polenta toe. Roer gedurende 5 à 6 min of tot de polenta dik en korrelig is.
Verwijder van het vuur en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
Schep 2/3 van de polenta in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal en strijk ze in een gelijkmatig laag uit over de bodem.
Giet er de bolognaise saus over en lepel vervolgens de laatste polenta op.
Besprenkel met de rest van de kaas en bak de gratin gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Of tot de gratin warm en goudbruin is.
Recept afdrukken
Pin recept