Make the most out of your ingredients
title image

Bloemkoolpakketjes

Bloemkoolpakketjes

Empty the fridge - Bloemkoolpakketjes

Restje gekookte bloemkool of bloemkool in kaassaus?

Maak er een lekker hapje van of dien deze bloemkool pakketjes op als bijgerecht bij een stukje vlees vlees.

TIP: Je kan de pakketjes ook perfect als lunch eten met een slaatje ‘on the side’.

Empty the fridge - Bloemkoolpakketjes

Bloemkoolpakketjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Prak de bloemkool fijn. Als je bvb. nog wat gekookte aardappelen of knolselder hebt, kan je die er ook aan toevoegen.
  • Voeg de room, parmezaan, peper en zout en nootmuskaat toe.
  • Meng er de eierdooiers onder (de hoeveelheid hangt een beetje af van hoeveel groentepuree je hebt).
  • Snij het bladerdeeg in vierkanten van +/- 15 cm.
  • Vul één kant van het bladerdeeg met het bloemkool-mengsel, bestrijk de kanten met een beetje water en vouw het bladerdeeg toe tot een driehoekige vorm.
  • Duw de randjes aan met een vork en bestrijk de pakketjes met een beetje eierdooier.
  • Bak de pakketjes +/- 25 min goudbruin in een oven van 180°C.
  • Dien op met een stukje vlees of als lunch met een fris slaatje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating