juli 22, 2012
Bloemkoolpakketjes
Restje gekookte bloemkool of bloemkool in kaassaus?
Maak er een lekker hapje van of dien deze bloemkool pakketjes op als bijgerecht bij een stukje vlees vlees.
TIP: Je kan de pakketjes ook perfect als lunch eten met een slaatje ‘on the side’.
Bloemkoolpakketjes
Ingrediënten
- 2 tassen bloemkool gekookt of gratin
- 2 eigeel
- bladerdeeg
- peper en zout
- nootmuskaat
- parmezaan of andere kaas (gerapst)
- een scheutje room
Instructies
- Prak de bloemkool fijn. Als je bvb. nog wat gekookte aardappelen of knolselder hebt, kan je die er ook aan toevoegen.
- Voeg de room, parmezaan, peper en zout en nootmuskaat toe.
- Meng er de eierdooiers onder (de hoeveelheid hangt een beetje af van hoeveel groentepuree je hebt).
- Snij het bladerdeeg in vierkanten van +/- 15 cm.
- Vul één kant van het bladerdeeg met het bloemkool-mengsel, bestrijk de kanten met een beetje water en vouw het bladerdeeg toe tot een driehoekige vorm.
- Duw de randjes aan met een vork en bestrijk de pakketjes met een beetje eierdooier.
- Bak de pakketjes +/- 25 min goudbruin in een oven van 180°C.
- Dien op met een stukje vlees of als lunch met een fris slaatje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments