juli 22, 2012
Bloemkoolpakketjes
![Empty the fridge - Bloemkoolpakketjes](https://emptythefridge.be/wp-content/uploads/2012/07/Empty-the-fridge-Bloemkoolpakketjes.jpg)
Restje gekookte bloemkool of bloemkool in kaassaus?
Maak er een lekker hapje van of dien deze bloemkool pakketjes op als bijgerecht bij een stukje vlees vlees.
TIP: Je kan de pakketjes ook perfect als lunch eten met een slaatje ‘on the side’.
Bloemkoolpakketjes
Ingrediënten
- 2 tassen bloemkool gekookt of gratin
- 2 eigeel
- bladerdeeg
- peper en zout
- nootmuskaat
- parmezaan of andere kaas (gerapst)
- een scheutje room
Instructies
- Prak de bloemkool fijn. Als je bvb. nog wat gekookte aardappelen of knolselder hebt, kan je die er ook aan toevoegen.
- Voeg de room, parmezaan, peper en zout en nootmuskaat toe.
- Meng er de eierdooiers onder (de hoeveelheid hangt een beetje af van hoeveel groentepuree je hebt).
- Snij het bladerdeeg in vierkanten van +/- 15 cm.
- Vul één kant van het bladerdeeg met het bloemkool-mengsel, bestrijk de kanten met een beetje water en vouw het bladerdeeg toe tot een driehoekige vorm.
- Duw de randjes aan met een vork en bestrijk de pakketjes met een beetje eierdooier.
- Bak de pakketjes +/- 25 min goudbruin in een oven van 180°C.
- Dien op met een stukje vlees of als lunch met een fris slaatje.
Geen commentaren