mei 20, 2014
Watermeloen met feta
Bij warm weer, krijg ik altijd zin in watermeloen. Lekker verfrissend als tussendoortje, als licht dessert na een barbecue, in de vorm van een smoothie of watermeloen granita, … Dat zijn al vier mogelijkheden waar ik zo direct aan denk. En als er dan nog over is, kan je deze watermeloen met feta eens proberen.
De combinatie van de zoete watermeloen en de zoute fetakaas is echt lekker. Een beetje de Mediterraanse versie van kaas met druiven en dus ideaal als licht dessert. Maar ik vind watermeloen met feta ook perfect als Zomers aperitiefhapje bij een lekker frisse pint of Rosé.
Watermeloen met feta
Ingrediënten
- 2 tassen watermeloen in blokjes van +/- 2 cm
- 1/4 tas fetakaas verkruimeld
- peper naar smaak
- 1 TL kappertjes (optioneel)
- 1 EL walnoten gehakt (optioneel)
Instructies
- Snijd de watermeloen in blokjes en verwijder waar nodig de pitten.
- Meng de blokjes watermeloen met de kaas.
- Kruid met peper en voeg optioneel de kappertjes en de gehakte walnoten toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments