Make the most out of your ingredients
title image

Bubble and squeak

Bubble and squeak

Empty the fridge - Bubble and Squeak

Bubble and squeak is en populair restjes-recept in Engeland en Ierland.

Perfect om een restje aardappelen of puree en een overschotje gekookte groenten op te gebruiken.

Je kan ook vertrekken van een restje groentenstoemp. Serveer de bubble met een gepocheerd eitje als vegetarische versie. Of, voor de vleeseters, met een stukje speak of als bijgerecht bij een stukje vlees en groenten.

De ideale Empty the fridge lunch voor koudere dagen!

Empty the fridge - Bubble and Squeak

Bubble and squeak

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

  • restjes aardappel(en) gekookte of puree
  • restjes Groenten meestal groene groenten zoals spruiten en kool, maar worteltjes, erwten, of raap kan ook.
  • ajuin fijngesnipperd

Instructies
 

  • Prak het restje aardappelen fijn en meng er vervolgens de kleingesneden restjes groenten door. Proef even kort van het mengsel en kruid indien nodig bij met wat peper en zout.
  • Bak de fijngesnipperde ajuin op in een beetje boter en voeg ze toe aan het aardappel groenten mengsel.
  • Vorm deze puree tot kleine patties/burgers.
  • Bak de burgers in boter +/- 5 min aan elke kant tot je een krokant korstje bekomt en de burgers warm zijn. Dit kan je testen door met een mes tot in het midden van de burger te prikken en het mes vervolgens (voorzichtig) tegen je onderlip te houden. Warm? Dan zijn ze goed.
  • Dien op met een spiegelei of een beetje gebakken spek.
Trefwoord burger
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating