Make the most out of your ingredients
title image

Bloemkool quinoa burgers

Bloemkool quinoa burgers

Empty the fridge - Bloemkoolburger met quinoa

Een nieuw recept voor bloemkool burgers.

Deze keer met een restje quinoa erbij, wat een lekkere, crunchy burger oplevert!

Empty the fridge - Bloemkoolburger met quinoa

Bloemkool quinoa burgers

Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 6

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Mix de gekookte bloemkool, bonen, pijpajuin, knoflook, peper en zout tot je een gladde massa bekomt. Als het mengsel zich niet gemakkelijk laat mixen, kan je een beetje water of kookvocht van de bloemkool toevoegen, maar het moet wel een vrij vast mengsel blijven.
  • Meng de quinoa, het broodkruim en de geraspte parmezaan erdoor.
  • Vorm hamburgers van het mengsel (+/- 12 stuks). Per burger heb je ongeveer 1/3 tas van het mengsel nodig.
  • Leg de burgers 1 uur in de ijskast om op te stijven.
  • Warm de olie in een grote antikleefpan en bak de burgers gedurende 2 à 3 min per kant tot ze warm zijn en mooi goudbruin.
Trefwoord burger, restje bloemkool, vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating