juni 4, 2013
Bloemkool quinoa burgers
Een nieuw recept voor bloemkool burgers.
Deze keer met een restje quinoa erbij, wat een lekkere, crunchy burger oplevert!
Bloemkool quinoa burgers
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool gekookt
- 1 blik witte bonen
- 2 pijpajuin in fijne reepjes
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 TL zout
- 1/2 TL peper
- 2 tassen quinoa gekookt
- 1-/2 tas broodkruim
- 1/2 tas parmezaan
- 2 TL plantaardige olie
Instructies
- Mix de gekookte bloemkool, bonen, pijpajuin, knoflook, peper en zout tot je een gladde massa bekomt. Als het mengsel zich niet gemakkelijk laat mixen, kan je een beetje water of kookvocht van de bloemkool toevoegen, maar het moet wel een vrij vast mengsel blijven.
- Meng de quinoa, het broodkruim en de geraspte parmezaan erdoor.
- Vorm hamburgers van het mengsel (+/- 12 stuks). Per burger heb je ongeveer 1/3 tas van het mengsel nodig.
- Leg de burgers 1 uur in de ijskast om op te stijven.
- Warm de olie in een grote antikleefpan en bak de burgers gedurende 2 à 3 min per kant tot ze warm zijn en mooi goudbruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments