Make the most out of your ingredients
title image

2014 en mijn plannen voor 2015

2014 en mijn plannen voor 2015

Empty the Fridge - 2014 - 2015

2014 zit erop en ook al weet ik dat lijstjes met goede voornemens voor mij niet zo goed werken, sta ik toch altijd even stil bij het afgelopen jaar en wat ik volgend jaar wil doen. Zowel persoonlijk als voor Empty the Fridge op een rijtje zetten wat ik echt fijn vond en wat er beter kan.

Wat waren voor mij de highlights van 2014?

#1 Surfen

Met stip op #1! Ik ging vorig jaar in mei voor de eerste keer golfsurfen en dat beviel mij zo goed dat ik in november al terug de golven in Portugal opzocht. Een hele week in het water en alleen maar daarmee bezig zijn. Geen betere manier om mijn hoofd even helemaal leeg te maken en te ontspannen. Ik wil alvast meer van dat in 2015!

#2 De Blogcademy

In augustus volgde in Amsterdam een workshop van de Blogcademy. Twee intensieve dagen boordevol tips en tricks over bloggen en hoe je die naar ’the next level’ brengt. Tof ook om eens andere bloggers te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en te brainstormen. Ik ging naar huis met een waslijst aan to do’s die ik voor een deel al heb toegepast. En ik hoop er in 2015 nog meer de vruchten van te dragen.

#3 Mijn allereerste workshop – Koken met restjes

Op 16 en 17 oktober 2014 gaf voor de allereerste keer een workshop koken met restjes, in het kader van het educatief voortraject van de tweede editie van Krachtvoer. Een super ervaring en vooral leuk om recepten en tips eens in levende lijve in plaats van met mensen te delen. Ondertussen broed ik op een concept om dit in de toekomst misschien meer te kunnen doen.

Mijn plannen voor 2015

Blijven bloggen

Ik heb de smaak nog altijd te pakken en wil in 20115 zeker tips en recepten de wereld insturen en er nog beter in worden. Mijn doelen voor 2015 zijn o.a.:

  • 3 keer per week blijven posten (op maandag, woensdag en vrijdag).
  • Mijn content nog beter maken (met een minimum aan typfouten).
  • Het aantal lezers, volgers, likers en commenters in stijgende lijn zien gaan.
  • Een nieuwsbrief beginnen versturen.
  • En nog veel meer…

Etentjes

Ik deed het het afgelopen veel te weinig, maar vanaf 2015 wil ik terug meer etentjes geven. Ik organiseerde af en toe wel eens een diner bij mij thuis zoals deze, maar laatst kookte ik nog eens voor en grotere groep en dat herinnerde mij eraan hoe fijn ik dit vind. Voor mij persoonlijk is samen tafelen nog altijd één van de gezelligste dingen om te doen en echt samen tijd door te brengen. Lekker eten schept een band en aan tafel heb ik meestal de leukste gesprekken. Komt het door het eten, of omdat je tijd voor elkaar maakt?

In 2015 wil ik hier dan ook iets meer mee doen. In welke vorm weet ik nog niet zo goed… Workshops over koken met restjes, pot luck party’s waarbij iedereen zijn kliekjes meebrengt en we er samen iets lekkers mee maken, of seizoensetentjes, …. Zoveel ideeën, maar wat het wordt weet ik nog niet. I’ll keep you posted. Of heb je zelf een goed idee? Laat het mij weten.

Genieten

Klinkt een beetje wollig, maar de laatste maanden zat ik een beetje in een dip. Mijn rug liet het afweten, waardoor ik bomma-gewijs door de dagen schuifelde. Als mijn lichaam niet helemaal mee wil, heeft dat een grote impact op mijn humeur met alle gevolgen van dien. Sporten zat er niet echt in, ik was slecht gezind en werkte dat uit op mijn omgeving en werd bovendien nog eens ‘ambetant’ van mezelf omdat ik zo vervelend was.

2015 mag wat mij betreft dan ook beter van start gaan, dan 2014 geëindigd is. Ik hoop op geen rugpijn meer, en heb me voorgenomen om meer dingen voor mezelf te doen. Ik vind mijn werk nog steeds super uitdagend, maar tussen meer dan fulltime werken, bloggen, en de dagdagelijkse rompslomp schieten leuke zaken zoals met vrienden afspreken er soms bij in.

Dus voor 2015:

  • meer sporten (goed voor het gemoed en het lijf)
  • socialer zijn
  • efficiënter werken & bloggen zodat ik tijd heb om bovenstaande dingen te doen
Geen commentaren.
Laat een bericht na: