Make the most out of your ingredients
title image

Zelf gedroogde rozenbottelthee

Zelf gedroogde rozenbottelthee

Lekker eten, margaritas en 7 zotte wijven

Dit weekend spendeerde ik in de Ardennen met een hoop vriendinnen. Een ondertussen jaarlijkse traditie om “à la 8 femmes” gezellig samen te eten, te kletsen en te genieten van 2 dagen niks doen.

Zelfgedroogde rozebottelthee

Ondanks mijn persoonlijke voornemen om eens een keertje niet op de computer te werken, kon ik het natuurlijk niet laten om toch weer een projectje te plannen.

Ik had veel rozebottelstruiken gespot en wilde toch eens proberen om zelfgedroogde rozebottelthee te maken.

Tijdens een wandeling heb ik dan ook mijn muts tot aan de rand gevuld en nu staan ze te drogen op mijn verwarming. Ik ben benieuwd!


Zelf gedroogde rozenbottelthee maak je zo

  • Behoud enkel de rozenbottels die mooi intact zijn (geen beurse of zwarte plekjes).
  • Was ze en dep ze droog met een propere theedoek.
  • Leg de rozenbottels op een bakplaat of grote metalen schaal bekleed met een stuk karton of bakpapier.
  • Laat ze gedurende enkele weken drogen op een donkere, goed verluchte plaats tot ze hard, verrimpeld en donkerder van kleur zijn. Je kan ze eventueel ook op een lage temperatuur in de oven drogen, maar gewoon aan de open lucht of op de verwarming is wat energiezuiniger.
  • Verwijder eventuele steeltjes en de pluizige, uitgedroogde kopjes.
  • Eens de rozenbottels volledig gedroogd zijn, moet je de ‘haren’ verwijderen door de vruchten grof te malen in een keukenrobot en ze daarna te zeven.
  • Daarna bewaar je je zelf gedroogde rozenbottel thee best op een donkere plaats in een luchtdichte bokaal.

Nu nog een paar weken geduld…

Geen commentaren.
Laat een bericht na: