Make the most out of your ingredients
title image

Zelf gedroogde munt maken

Zelf gedroogde munt maken

Empty the Fridge - Zelf gedroogde munt maken

Dat ik met Empty the Fridge bezig ben, wil niet zeggen dat ik uitsluitend met kliekjes kook. Ik pak zelfs regelmatig een kookboek vast voor nieuwe inspiratie. De laatste tijd is dit vaak het kookboek Jeruzalem van Yotam Ottolenghi. Een kerstcadeautje dat zijn dienst al goed bewezen heeft.

Volgens een recept koken, wil dus zegen dat ik voorhand boodschappen ben gaan doen, maar dat betekent niet dat ik mijn Empty the Fridge principes volledig overboord gooi! Als er iets op te gebruiken valt, mis ik die kans niet.

Vandaag wilde ik dus uit het Jeruzalem kookboek gevulde artisjokken met erwtjes en dille klaarmaken. Het recept vroeg om gedroogde munt, terwijl ik enkel nog een paar takjes verse munt in huis had.

Maar geen nood! Gedroogde munt is snel gemaakt:

  • pluk de blaadjes munt van de steeltjes
  • was de munt met koud water
  • dep de muntblaadjes droog met keukenrol of een propere theedoek
  • leg de blaadjes munt op een bakplaat
  • laat de munt +/- 2 uur drogen in een op 80°C voorverwarmde oven
  • laat de munt nog even afkoelen en bewar ze vervolgens in een glazen bokaal met schroefdeksel of een tupperware doosje

TIP: Je kan deze gedroogde munt ook perfect voor muntthee gebruiken.

(bron beeld: shutterstock.com)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: