Tortillasoep met kip
Tacoshells over…
Vorige week bracht ik verslag uit van mijn culinaire experimenten tijdens het netwerketentje van MAF. Van het hoofdgerecht van die avond – taco’s met een vulling van quinoa, pompoen en zwarte bonen, waren echter nog wat tacoshells over.
Empty the Fridge zou Empty the Fridge niet zijn als ik voor die eenzame tacoshells geen bestemming zou vinden. Et voila: het internet leverde mij al gauw een recept voor tortillasoep met kip.
Ik volgde de instructies van Pioneer woman met als resultaat en stevige soep op basis van tomaten, paprika, zwarte bonen, reepjes kip en gebroken tacoshells.
Avocado in de soep?
Een arsenaal aan toppings in de vorm van blokjes avocado, geraspte cheddarkaas en een lepeltje yoghurt (in plaats van zure room), maakten deze maaltijdsoep helemaal af. Ik vond het in eerste instantie ook wat raar klinken, maar die avocado is echt een must!
Heb je geen tacoshells over? Je kan ook één van de volgende alternatieven gebruiken
- nachos, doritos of toritillachips
- wraps die je krokant opbakt in een beetje olijfolie
Andere restjes tips
Restje kip: deze soep is trouwens ook perfect voor als je nog een gebakken kippenborst of een restje gebraden kip op overschot hebt.
Geen zure room in huis? Geen probleem. Ik voegde een lepeltje yoghurt in de plaats toe.
Geen commentaren.