november 4, 2012
Geroosterde wintergroenten
Heb je nog een hele hoop knol- en wortelgroenten in je ijskast liggen, maar zo net niet genoeg om één variëteit op zich klaar te maken?
Presto: Geroosterde wintergroenten
De combinaties zijn quasi eindeloos: wortel, pastinaak, knolselder, raapjes, rode biet, peterseliewortel, pompoen, aardappelen, …
Heerlijk met een yoghurt-sausje op zich of met een gebraden kip en bruine rijst.
Geroosterde wintergroenten
Ingrediënten
- 3 wortel(en)
- 1/2 pastinaak
- 1 rode biet(en)
- knolselder
- 2 à 3 teentjes knoflook
- 2 laurier
- 2 EL olijfolie
- verse tijm (optioneel)
- peper en zout liefst grof zeezout
Instructies
- Was de groenten, schil ze en snijd ze in hapklare stukjes.
- Doe de groenten in een ovenschaal en meng er de olijfolie, de gekneusde knoflookteentjes, tijm en laurier door.
- Kruid met peper en zout en plaats in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Bak de groenten gedurende 45 à 60 min of tot ze gaar zijn (de groenten zijn zacht als je er met een vork in prikt).
- Voeg er optioneel na een half uur nog wat pijpajuin toe die je in stukjes van +/- 4 cm hebt gesneden.
- Dien op met een yoghurtsausje op basis van yoghurt, olijfolie, currypoeder, komijnpoeder, peper en zout en de zacht gestoofde knoflook die je eerder aan de groenten toevoegde).
Geen commentaren