oktober 30, 2012
Eton Mess
Een traditioneel Engels dessert dat sinds 1930 geserveerd werden tijdens het jaarlijkse cricket game van Eton’s College.
Je kan het allerhande soort zomerfruit maken, maar aardbeien, bananen en frambozen zijn de meeste gekende combinaties.
Het recept voor meringues van een restje eiwit vind je hier
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 3 à 4 grote meringue
- 350 gram aardbeien
- 1 EL poedersuiker
- 450 ml slagroom
Instructies
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in 2.
- Mix de ene helft van de aardbeien met de poedersuiker en zeef deze saus vervolgens zodat alle pitjes eruit zijn. Bewaar de overige aardbeien voor later.
- Klop de slagroom stijf.
- Breek de meringues in stukjes van +/- 3 cm en meng ze met de hele aardbeien.
- Roer er vervolgens de stijf geklopte slagroom door tot alles mooi gemengd is.
- Roer er dan 2 EL van de aardbeiensaus voorzichtig door om een soort van marmer effect te bekomen.
- Serveer de Eton Mess in apart potjes met extra aardbeienpuree erbovenop.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.