Broccoli tofu spread
Broccoli tofu spread
Een eenvoudig te maken, lekkere en gezonde dip met slechts 4 ingrediënten:
- een restje broccoli (rauw, gekookt of gestoomd)
- een restje tofu
- sojasaus
- tahini (sesampasta)
- knoflook
Ik eet niet zo heel vaak brood met als gevolg dat als er in huis is, ik zelden beleg voor erop voorhanden heb. Een aangesneden broccoli een een restje tofu boden inspiratie.
2 minuten mixen en je hebt een lekkere groentespread
Het bereiden van deze broccoli tofu spread kan haast niet eenvoudiger. Alles samen in een blender met een beetje water, kort mixen en klaar!
The Life-Changing Loaf of Bread
Het brood dat je op de foto ziet is trouwens ‘The Life-Changing Loaf of Bread’ van My new Roots. Een gewichtige naam, maar super lekker en er komt geen snuifje bloem of druppel zuivel aan te pas. Het wordt gemaakt met een mengeling van vlozaad, lijnzaad, havermout, chiazaad en zonnebloempitten die de nacht op voorhand opstijven.
Vlozaad of psyllium heeft als eigenschap dat het net als chiazaad enorm in volume verdubbelt en een soort van gellaag vormt, waardoor alle ingrediënten aan elkaar blijven kleven. Echt een aanrader voor wie zelf eens een glutenvrij brood wil bakken.
Je kan de broccoli tofu spread +/- 3 dagen bewaren. Kijk op de oorspronkelijke verpakking van de tofu voor de exacte versheidsdatum.
Prep Tijd | 5 minuten |
Porties |
kopje
|
|
|
Instructies
- Indien je rauwe broccoli gebruikt, kun je deze best eerst even kort stomen. (+/- 5 minuten). Schil de steel van de broccoli en snijd deze in dat geval in schijfjes van 1cm zodat deze even snel gaart als de roosjes. Indien je vertrekt van een restje gekookte of gestoomde broccoli, kan je deze stap overslaan.
- Doe alle ingrediënten samen in een blender of mix ze met een stafmixer tot je een stevige maar smeerbare spread bekomt. Voeg indien nodig een beetje extra water bij.
- Proef en voeg indien nodig een beetje extra sojasaus toe.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.